Servicii cloud

Shape your world, anytime, anywhere

Inovațiile de pe piața IT pot aduce reale avantaje companiei dumneavoastră, cu condiția să aveți alături oamenii potriviți. Cu ajutorul ITPS beneficiați de cele mai potrivite soluții tehnologice și plătiți doar cât consumați - hosting conform propriilor nevoi.

De ce hosting și servere virtuale private ITPS?

  • Beneficiați de toate avantajele virtualizării– redundanță, flexibilitate, eficiență și securitate- fără obligația de a le achiziționa. Pentru a le putea testa, vă oferim o perioada de probă de minim 30 de zile.
  • În loc să achizitionați echipamente de mii de euro, veți plăti un abonament lunar calculat în funcție de resursele de care aveți nevoie și, de asemenea, ajustabil - hosting personalizat
  • Compania dumneavoastră economisește costurile asociate achiziției de servere fizice și mentenanței echipamentelor, precum și cele legate de un spațiu datacenter propriu, contractând hosting de la un furnizor specializat.
  • Aveți la dispoziție expertiza tehnică și know-how-ul echipelor noastre de profesioniști certificați pentru toate tehnologiile folosite, dar puteți opta pentru administrarea proprie a serverului dumneavoastră;
  • Datele companiei sunt protejate de cele mai performante sisteme hardware și software din industrie și aveți vizibilitate totală asupra lor prin aplicația de monitorizare și raportare - hosting securizat
  • Față de alte companii care folosesc un sistem de solicitări tip ticketing, veți putea comunica și ține legătura direct cu inginerii ITPS care vor găsi soluții la toate problemele legate de hosting sau de orice fel.

 Mai multe detalii tehnice și despre hosting găsești aici.

Hosting - Cum funcționează?

Poate că ați auzit deja de Cloud și îi cunoașteți și importanța. Dacă nu vă e familiar, ne puteți oricând întreba, dar pur si simplu nu e nevoie să vă specializați într-un domeniu necunoscut. De aceasta ne ocupăm noi.

Echipa noastră efectuează procesul automatizat de migrare de la servere fizice la servere virtuale, oferindu-vă hosting și suport. Ne asumăm responsabilitatea securizării unor date care influențează direct existența unor comunități la nivel național și internațional, cu o gamă variată de platforme de virtualizare, pentru hosting performant și sigur. Primiți un plus de valoare și de siguranță apelând la competența și expertiza operațională a specialiștilor ITPS.

Daca nu ești convins click aici pentru a testa.

Exemplu de calcul achiziție vs hosting în cazul unui server cu configurație uzuală *

Echipament Cost achizitie
(EUR)
Cost lunar energie
(EUR)
T1a
Server 5000 40
UPS 1200
Backup 1500
Licenta Windows Server 800
T1a
Total 8500 EUR +40 EUR/luna

costuri suplimentare asociate cu: spațiu dedicat dataroom, climatizare, control acces, conexiune dedicată de energie electrică

Serviciu Cost initial
(EUR)
Cost lunar
(EUR)
T1b
Hosting server virtual 0 200

include backup și replicare, energie electrică duală, UPS, generator, climatizare profesională

* Configurație uzuală: server Rackmount, 2 CPU, 32 Gb RAM, 500 Gb spațiu de date, networking 1 GB, DVD, management remote, sursă duală de alimentare

Studiu de caz

Beneficiar: banca Intesa Sanpaolo România, membră a Grupului Intesa Sanpaolo

Proiectul: migrarea a peste 70 servere fizice către mediul virtual si integrarea completă a unui mediu VMware Enterprise în infrastructura IT existentă.

Soluții: Intesa Sanpaolo beneficiază de un Private Cloud cu suficiente resurse disponibile pentru a acomoda o suplimentare a performanţelor sistemelor folosite, precum şi o rezervă alocată integrării sistemelor IT ale C.R. Firenze. Platforma de virtualizare VMware a fost integrată cu sistemele deja existente în cadrul infrastructurii Intesa Sanpaolo şi anume switch-uri Cisco Catalyst, servere IBM BladeCenter şi dispozitive de stocare IBM Storwize. Prin finalizarea acestui proiect s-au atins două obiective importante:

  • Obţinerea unor resurse suficiente de computing pentru a acomoda integrarea sistemelor băncii C.R. Firenze România, ca parte a procesului de fuziune dintre aceste două entităţi;
  • Reducerea consistentă a costurilor şi eliminarea riscurilor privind operaţiunile de mentenanţă pentru o parte din parcul de servere existent.

Avantaje suplimentare: obţinerea redundanţei la nivel hardware pentru toate serverele virtualizate, simplificarea şi extinderea procesului de backup, reducerea semnificativă a costurilor privind energia consumată şi spaţiul de datacenter ocupat, simplificarea administrării sistemelor şi obţinerea celor mai buni parametrii de SLA.

“Am apreciat în mod deosebit profesionalismul angajaţilor, grija față de client pe toată durata proiectului şi după, perioada de garanţie oferită, documentaţia actualizată şi întreaga colaborare avută. Suntem convinşi că vom mai desfăşura astfel de proiecte şi în viitor”.

Marcela Gui, IT Manager Intesa Sanpaolo Bank

"A fost un proiect ambiţios, care a presupus migrarea unor servere productive din infrastructura băncii. Avem satisfacţia faptului că împreună cu departamentul de IT al Intesa Sanpaolo am reuşit să ne încadrăm complet în planul de migrare stabilit iniţial, iar noua infrastructură livrează un nivel de disponibilitate la cel mai înalt nivel către toţi utilizatorii sistemelor IT, fie ei angajaţi Intesa sau clienţi”

Cristian Leoveanu - Business Unit Manager ITPS