Relocare Infrastructură IT – DFMT

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara are atribuții privind stabilirea, constatarea, controlul, urmărirea și încasarea impozitelor și taxelor locale, astfel cum sunt acestea reglementate de Codul fiscal și Codul de procedură fiscală. Începand cu data de 20.06.2022 Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara iși desfășură activitatea la noua adresă de sediu – Timișoara, str. Aristide Demetriade, nr.1, jud.Timis.

Obiectiv:

Relocarea infrastructurii IT o dată cu mutarea Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara într-un nou sediu fără a afecta în mod direct desfășurarea activității de lucru, cu scop precis ca serviciile furnizate publicului să fie continue, fără întrepruperi, atât în regim online cât și fizic.

Alături de celelalte companii care au facut parte din acest proiect, implicarea ITPS în zona de servicii IT a acoperit următoarele tipuri de activități :

  • Coordonare cu furnizori de servicii de comunicații, restabilirea tunelelor VPN și noua topologie de rutare
  • Mutarea activelor de rețea – switch-uri, rutere, ups-uri
  • Mutarea și reconfigurarea sistemului wireless
  • Mutarea serverului local și a unitătii de backup
  • Suport în stabilirea comunicațiilor securizate cu bazele de date speciale ale statului roman
  • Restabilirea protocoalelor de acces cu serviciile cadastrale, birouri executori judecătorești, etc.
  • Reconfigurarea sistemelor de printing, numere de ordine, afisaje, control acces, etc.

Migrarea efectivă a echipamentelor și instalarea s-a desfasurat în decursul unui weekend, fără a afecta programul DFMT cu publicul.

Soluția de relocare personalizată a asigurat demontarea, transferul echipamentelor și punerea lor în funcțiune în noua locație de către specialiștii ITPS, obiectivele proiectului fiind îndeplinite.

Relocarea infrastructurii IT dintr-o locație în alta reprezintă o operațiune de importantă maximă pentru orice organizație, iar pentru o instituție care lucrează cu publicul este cu atât mai important ca întreruperile generate de sistemele informatice să fie cât mai reduse și riscurile să fie minimizate.

„Suntem foarte mulțumiți de calitatea serviciilor, de profesionalismul și de promptitudinea voastră.” – Adrian Bodo, DFMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *