De ce să alegi un data center autorizat?

Subiectul arhivării fizice sau electronice a fost intens dezbătut în ultimii ani, păstrarea documentelor în deplină siguranță fiind o necesitate, dar și o obligație, totodată (începând cu data de 1 ianuarie 2016  arhivarea electronică este reglementată prin lege). Nu vom discuta despre avantajele unei arhive electronice pentru că acestea sunt evidente; soluțiile moderne de arhivare permit stocarea documentelor în format digital și accesul rapid la baza de date  a companiei, iar siguranța datelor cuprinse în toate aceste documente este esențială pentru orice companie.

Și, dacă tot vorbim despre siguranța datelor, sunt câteva aspecte importante care trebuie bifate atunci când iți alegi centrul de date:

 garanția serviciilor prestate la cel mai înalt standard de calitate și securitate;
 expertiza personalului tehnic;
 utilizarea tehnologiei de ultimă generație;
 operabilitate printr-o infrastructură tehnică dezvoltată în mod competent și optimizată în funcție de necesități;
  respectarea standardului de securitate.

Concret, printr-un data center autorizat, clientul are garanția că serviciile sunt prestate la cel mai înalt standard de calitate, securitate și operabilitate. Standardul de calitate presupune în primul rând expertiza personalului tehnic, care în combinație cu utilizarea tehnologiei de ultimă generație, îți va oferi liniștea că datele companiei sunt în siguranță.

Operabilitatea serviciilor presupune o infrastructură tehnică și logică dezvoltată în mod competent, în acord cu ultimele standarde în industrie, pregătită pentru opțiuni variate de exploatare.

Standardul de securitate presupune atât securitate fizică a echipamentelor, prin multiple elemente de securitate (camere web, supraveghere 24/7, firmă de pază, control acces), cât și elemente de cyber-security care oferă protecție împotriva atacurilor din exterior.

Centrul de date al ITPS este autorizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României conform Legii 135/2007 și a Ordinului 489/2009. Autorizarea centrului de date ITPS potrivit standardelor impuse de legislația în vigoare presupune o recunoaștere a competențelor tehnice, a tehnologiei de ultimă generație și a calității serviciilor pe care le oferim clienților noștri zi de zi.

  • Centrul de date a fost proiectat astfel încât să asigure funcționarea neîntreruptă a serviciilor. Locația în care sunt amplasate echipamentele pentru hosting dispune de o multitudine de facilități; am inclus elemente care să preîntâmpine accidente sau distrugeri ale echipamentelor.
  •  Echipamente IT de ultimă generație furnizează resursele necesare pentru orice aplicație. Configurația aleasă este suficient de scalabilă încât să acomodeze orice fluctuații în solicitările de resurse. Toate echipamentele sunt redundante, fiind dimensionate astfel încât rezerva de capacitate să nu diminueze performanțele platformei chiar și în situația în care anumite echipamente devin indisponibile.
  •  Segmentul de comunicații oferă atât capacități consistente ale transferurilor de date, cât și facilități de securitate care să protejeze datele găzduite pe platforma noastră. Există flexibilitate în alegerea accesului administrativ către platformă, folosind VPN-uri IPSEC sau SSL, filtre pentru anumite conexiuni/protocoale sau certificate digitale de autentificare.

Prin urmare, indiferent de soluția aleasă este important ca serviciile IT să fie dezvoltate în relație cu un centru de date care prezintă garanții concrete de fiabilitate și de securitate.

Dacă ești interesat să afli mai multe informații despre servicii profesionale de data center, ne găsești aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *