Blog

Deschidem noi perspective cu fiecare nou articol sau studiu de caz

Atacul ransomware asupra mai multor spitale din România

Știrile din România vuiesc despre atacul tip ransomware asupra unor instituții medicale din România. S-a scris mult despre acest subiect, s-a vorbit și mai mult, așa că ne-am hotărât să spunem lucrurilor pe nume și să explicăm ce s-a întamplat de fapt în data de 12 februarie. Contextul faptic În 12 februarie, peste 20 de spitale din România care foloseau…

Citește mai mult

Atacul ransomware asupra mai multor spitale din România

Știrile din România vuiesc despre atacul tip ransomware asupra unor instituții medicale din România. S-a scris mult despre acest subiect, s-a vorbit și mai mult, așa că ne-am hotărât să…

Citește mai mult

Auditul de securitate din perspectiva Legii NIS

Ce este, cine îl efectuează, cum se desfășoară și cum te poți pregăti? Așa cum am menționat în cadrul unui alt articol, Legea NIS a impus anumitor categorii de operatori economici implementarea…

Citește mai mult

Despre Legea NIS: întrebări și răspunsuri

1. Ce este Legea NIS? Legea 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice este cunoscută ca „Legea NIS”, și reprezintă o transpunere a Directivei UE…

Citește mai mult

Relocare Infrastructură IT – DFMT

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara are atribuții privind stabilirea, constatarea, controlul, urmărirea și încasarea impozitelor și taxelor locale, astfel cum sunt acestea reglementate de Codul fiscal și Codul de procedură fiscală. Începand cu data de…

Citește mai mult

ITPS – 17 ani

15 mai 2005 – prima zi cu acte în regula a ITPS-ului! 17 ani cu bune și cu … mai puțin bune 😊, cu proiecte memorabile, cu oameni faini și obiective îndeplinite. L-am…

Citește mai mult

De ce să alegi un data center autorizat?

Subiectul arhivării fizice sau electronice a fost intens dezbătut în ultimii ani, păstrarea documentelor în deplină siguranță fiind o necesitate, dar și o obligație, totodată (începând cu data de 1…

Citește mai mult

Cum să dezvolți relații de bună vecinătate între programatori și sysadmini cu ajutorul tehnologiei

(A.K.A. Performanța aplicațiilor și falia dintre programatori și sysadmini II) Un subiect interesant pe care l-am mai dezbătut pe blog, doar că între timp au aparut  piese  noi pe tabla de…

Citește mai mult

To Cloud, or not to Cloud? This is the question…

Citesc în ultimele luni tot mai multe articole despre evoluţia spectaculoasă a serviciilor cloud, în mod evident accelerată şi de situaţia pandemică, iar impresia mea e că acest business se…

Citește mai mult

Cum aleg un serviciu de email?

Dacă știm să utilizăm instrumentul de comunicare electronic, el poate reprezenta un mod eficient de comunicare, altfel devine o frână în calea business-ului și a imaginii companiei. Funcționalitatea serviciului de…

Citește mai mult

Digitalizare în vremea pandemiei

Pentru că au trecut câteva luni de la momentul la care România intra în stare de urgență din cauza pandemiei COVID-19, acum este un bun prilej să reflectăm asupra schimbărilor…

Citește mai mult

Despre gratuități în vremea Covid

Evident, pandemia cu care ne confruntăm ne-a luat prin surprindere. Și, de această dată, nu doar pe noi. Ne revine în minte celebra expresie ”iarna nu-i ca vara”; Covid-ul nu…

Citește mai mult

Cum ne desfășurăm activitatea în perioada pandemiei

Protejăm, cât mai mult posibil, angajații, partenerii și colaboratorii. Nu este foarte greu, dat fiind faptul că 95% din activitatea noastră se desfasoară în regim remote. În nici un caz,…

Citește mai mult

Avem backup în afara companiei când mai toți IT-iștii lucrează de acasă? De ce este important?

În zilele acestea, ne confruntăm toți cu aceeași criză. Rapiditatea cu care acest virus s-a răspândit la nivel mondial a determinat adoptarea unor măsuri restrictive. În momentul de față, majoritatea…

Citește mai mult

Lucrăm de acasă. Ce opțiuni avem?

Multe, foarte multe chiar, fiecare are avantaje și dezavantaje. Vă prezentăm câteva scenarii, fără a face o descriere prea detaliată tehnic. Discutăm despre modul in care poti utiliza aplicatiile si…

Citește mai mult

Prevenție vs tratament în securitatea cibernetică

Faptul că suntem în plin proces de digitalizare nu mai este o noutate pentru nimeni. Tehnologia a atins un nivel de dezvoltare fără precedent, fiind omniprezentă în viața noastră cotidiană.…

Citește mai mult

Probleme cu Wireless-ul?

Atenția lumii este îndreptată asupra disputei dintre guvernul SUA și compania Huawei privind echipamentele utilizate de operatorii telecom pentru dezvoltarea rețelelor mobile 5G. Guvernul SUA acuză compania Huawei că implementează…

Citește mai mult

Te-ai hotărât să te muți cu datele în cloud?

Pentru a lua cea mai bună decizie în momentul în care te gândești la o astfel de soluție, trebuie să ții cont în primul rând de următoarele aspecte: Poți vizita…

Citește mai mult

Ce înseamnă “cloud computing”? Cum pot eu să-l folosesc?

(varianta pentru companii) După cum zice Wikipedia, Cloud computing este un concept modern [...] reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca…

Citește mai mult