Blog

Anacoraa Top

(A.K.A. Performanța aplicațiilor și falia dintre programatori și sysadmini II)

Un subiect interesant pe care l-am mai dezbătut pe blog, doar că între timp au aparut  piese  noi pe tabla de șah și se simte prezența lor din ce în ce mai intensă și prin părțile noastre.
Dacă arbitrul dintre programatori și sysadmini era un așa-numit DevOps, omul răspunzator să înteleagă și yin-un și yang-ul ecosistemului, de ceva vreme de vorbește din ce în ce mai mult de containere și orchestrare.  Adică de Docker și Kubernetes (sau K8s - cum il alintă cei care evită pronunții complicate).

To Cloud Or Not To Cloud

Citesc în ultimele luni tot mai multe articole despre evoluţia spectaculoasă a serviciilor cloud, în mod evident accelerată şi de situaţia pandemică, iar impresia mea e că acest business se îndepartează tot mai mult de sfera IT, începând să fie oarecum tratat ca un business de imobiliare, în special de către investitori…

Cum Aleg Serviciul De Email 2

               Dacă știm să utilizăm instrumentul de comunicare electronic, el poate reprezenta un mod eficient de comunicare, altfel devine o frână în calea business-ului și a imaginii companiei. Funcționalitatea serviciului de e-mail este, deja, considerată implicit; la fel cum suntem obișnuiți cu accesul continuu la energie electrică , iar atunci când intervine o  întrerupere, conștientizăm importanța lui datorită impactului  semnificativ, cam la fel se întâmplă și în cazul serviciilor online care au devenit pentru mulți dintre noi o extensie a funcționalității noastre.

Digitalizare

               Pentru că au trecut câteva luni de la momentul la care România intra în stare de urgență din cauza pandemiei COVID-19, acum este un bun prilej să reflectăm asupra schimbărilor pe care ar trebui să le implementăm astfel încât în viitor să fim mai bine pregătiți pentru asemenea situații excepționale, realitatea este că niciun stat nu a fost pregătit pentru ceea ce se întâmplă.

Lucruri Gratis

               Evident, pandemia cu care ne confruntăm ne-a luat prin surprindere. Și, de această dată, nu doar pe noi. Ne revine în minte celebra expresie ”iarna nu-i ca vara”; Covid-ul nu este ca orice virus, iar viteza sa de răspândire a surprins întregul glob. Sistemul sanitar nu era pregătit pentru o astfel de provocare, banii cheltuiți cu măsurile de prevenție și protecție nu și-au arătat pe deplin utilitatea, unii medici ”au părăsit câmpul de luptă” pentru că nu li s-au asigurat măsurile de protecție necesare, iar majoritatea oamenilor au primit instrucțiuni să rămână acasă de la niște autorități mai preocupate să arate că sunt “in control” prin aplombul și atitudinea plină de importanță afișate în momentele în care anunță restricții, decât puțină empatie cu cei pe care îi reprezintă și conduc.

Data Center

Protejăm, cât mai mult posibil, angajații, partenerii și colaboratorii. Nu este foarte greu, dat fiind faptul că 95% din activitatea noastră se desfasoară în regim remote. În nici un caz, nu sacrificăm securitatea conexiunilor și nici confidențialitatea datelor, găsim cu ușurință modalități de a comunica între noi, rapid și eficient. Pentru acele rare intervenții la sediul dumneavoastră, vă asigurăm că respectăm cu strictețe recomandările de protecție emise de autorități.

backup-in-afara-companiei

În zilele acestea, ne confruntăm toți cu aceeași criză. Rapiditatea cu care acest virus s-a răspândit la nivel mondial a determinat adoptarea unor măsuri restrictive. În momentul de față, majoritatea angajatilor sunt în home office. După ce am dezbătut, într-un articol pe blog, câteva scenarii și soluții posibile legate de modul în care putem utiliza aplicațiile și sistemele informatice lucrând de acasă, inevitabil, ne-am pus întrebarea - cum putem asigura mai bine datele companiei, acum, când tot mai multă lume lucrează de acasă?

Lucrăm de acasă. Ce opțiuni avem?

Multe, foarte multe chiar, fiecare are avantaje și dezavantaje. Vă prezentăm câteva scenarii, fără a face o descriere prea detaliată tehnic.

Discutăm despre modul in care poti utiliza aplicatiile si sistemele informatice lucrand de acasa, departe de reteaua IT din sediul companiei. Nu discutăm despre instrumentele de videoconferința disponibile, care ar trebui să înlocuiască interacțiunea umană, ce s-ar desfășura în mod normal în sediile companiilor. (acest subiect într-un articol viitor)

Securitate Itps

Faptul că suntem în plin proces de digitalizare nu mai este o noutate pentru nimeni. Tehnologia a atins un nivel de dezvoltare fără precedent, fiind omniprezentă în viața noastră cotidiană. Sigur că folosirea tehnologiei ne usurează cu mult existența, însă ea generează și niște riscuri a căror amploare a fost constientizată abia dupa ce ele s-au materializat.

Wireless

Atenția lumii este îndreptată asupra disputei dintre guvernul SUA și compania Huawei privind echipamentele utilizate de operatorii telecom pentru dezvoltarea rețelelor mobile 5G.

Subcategorii