Google face update la Safe Browsing

Google face update la Safe Browsing

Google va lansa o actualizare a funcției Safe Browsing în această lună pentru a oferi protecție în timp real împotriva malware-ului și phishing-ului în Chrome, fără a compromite confidențialitatea navigării. Safe Browsing, introdusă în 2005, a fost actualizată de-a lungul timpului pentru a bloca diverse amenințări online, iar acum va trece la verificări în timp real pentru a ține pasul cu site-urile web rău intenționate.

Această funcție, care protejează la ora actuală peste 5 miliarde de dispozitive la nivel global, utilizează criptarea și tehnici de îmbunătățire a confidențialității pentru a asigura că informațiile despre activitatea de navigare a utilizatorilor rămân confidențiale. Prin intermediul unui nou API și al serverului de confidențialitate OHTTP, adresele URL sunt parțial hașurate și trimise către motorul Safe Browsing al Google, protejând astfel adresele IP și alte informații personale ale utilizatorilor.

Această abordare asigură că Google și Fastly (compania care operează serverul de confidențialitate) nu pot corela activitatea de navigare cu identitatea utilizatorilor. În plus, planurile pentru utilizarea relelor HTTP Fastly Oblivious vor ajuta la colectarea URL-urilor hașurate în vederea verificării, fără a expune informații sensibile ale utilizatorilor.

Această actualizare va îmbunătăți protecția împotriva phishing-ului și a altor amenințări online pentru utilizatorii Chrome, oferind în același timp un nivel crescut de confidențialitate în ceea ce privește datele lor de navigare.

Important este să nu vă bazați exclusiv pe această facilitate. Conștientizarea utilizatorilor și trainingul anti-phishing sunt esențiale pentru prevenirea incidentelor majore de securitate.

Microserviciile ITPS

Ce se întâmplă atunci când urmărești îndeaproape evoluția clienților tăi? Descoperi nevoi pe care nici ei nu știau că le au! Sau nu știau ca le putem rezolva noi. Iar de acolo, creezi o suită noua de microservicii care să aducă plus valoare reală. Exact asta am făcut noi anul acesta, iar până acum am creat 5 microservicii:

  • Rearanjarea cablurilor în rack – un serviciu de reorganizare a cablurilor special destinat sistemelor în funcțiune
  • Palmki – sistem de control acces cu autentificare biometrică bazată pe recunoașterea sistemului venos din palmă. Ai la propriu cheia in palmă, fără bătaia de cap adusă de cartele si parole.
  • Soluție de SAGA Cloud: accesibil de oriunde, securizat și perfect integrat pentru e-factura. Acest microserviciu eficientizează gestionarea contabilității companiei tale, aducând cu sine o serie de beneeficii atât pentru tine cât și pentru angajații tăi.
  • Scanare de vulnerabilități – un proces esențial oricărei companii, pentru protejarea datelor și a operațiunilor organizației. Recomandarea noastră este să desfășurați o scanare de vulnerabilități la fiecare 6 luni sau oricând se produc modificări la nivelul infrastructurii IT critice.

 

  • BackUp Offsite – prin implementarea acestui microserviciu, organizația ta va dobândi reziliență împotriva amenințărilor și accidentelor, îndeplinind totodată cerințele auditorilor. Pe deasupra, poți sta liniștit că datele tale sunt în perfectă siguranță în orice moment.

 

Migrarea aplicatiei de contabilitate SAGA

Am finalizat cu succes migrarea aplicației de contabilitate SAGA într-un mediu mai sigur și mai eficient.

Proiectul a implicat implementarea unei noi infrastructuri virtuale in Data Center-ul nostru, echipa noastră gestionând migrarea de la un desktop on- premise aflat la client, la un mediu virtual redundant și securizat. Această schimbare nu numai ca a asigurat o securitate sporită pentru aplicația SAGA, dar a adus și un beneficiu adițional pentru angajații clientului: un file server dedicat pentru copierea documentelor importante.

Accesul la aplicația SAGA și la file server se face acum prin intermediul unui tunel VPN dial-in, oferind o conexiune sigură și fiabilă oricărui angajat ce are o conexiune de internet.

Prin această migrare, atât aplicația SAGA, cât și file serverul oferit ca și bonus, beneficiază acum de un backup complet și de măsuri de securitate sporite, datele aflându-se în completă siguranță.

Departamentul de contabilitate al clientului a fost extrem de mulțumit de această migrare, beneficiind acum de o aplicație SAGA mai rapidă și mai sigură. Mai mult decât atât, posibilitatea fiscală de a deduce 100% costul serviciului ca o cheltuială, fără a exista o limită dată de termene de amortizare sau alte reguli fiscale, a reprezentat o veste foarte bună pentru departamentul fiscal, oferindu-le o mai mare flexibilitate financiara și oportunitatea de a aloca resursele în alte domenii cheie ale afacerii lor.

Web Application Firewall

ITPS a făcut un pas semnificativ în ceea ce privește securitatea cibernetică prin adoptarea de tehnologii Web Application Firewall (WAF). Asfel ne propunem să asiguram o protecție robustă pentru aplicațiile web, monitorizând și filtrând traficul HTTPS către infrastructura critica a clienților. Adoptarea unui WAF reprezintă o mișcare proactivă pentru noi, demonstrând preocuparea pentru securitatea cibernetică și angajamentul nostru față de oferirea unor servicii de încredere și de înaltă calitate clienților. Prin integrarea acestui strat suplimentar de securitate în infrastructura noastră, ne consolidăm reputația de lider în domeniul tehnologiei și de partener de încredere pentru companiile care își doresc o protecție robustă împotriva amenințărilor cibernetice.

Daca vrei să aflii cum te poate proteja suplimentar un WAF pentru resursele tale publice in internet (site-uri web, servere email, etc.), contactează-ți Account Manager-ul, iar acesta îți va oferii toate detaliile.

Docker

Intr-o mișcare îndrăzneață către modernizare și eficiență, noi la ITPS am decis să adoptăm tehnologia Docker în cadrul propriului Data Center. Acest pas strategic marchează o tranziție semnificativă către o infrastructură mai agilă și mai flexibilă.

Prin implementarea Docker, ne propunem să optimizăm gestionarea resurselor, să reducem complexitatea și să oferim un mediu de lucru mai scalabil și mai ușor de administrat.

Adoptând tehnologia Docker, ne vom îmbunătăți capacitatea de a răspunde rapid cerințelor și schimbărilor din piață, oferind clienților noștri servicii și aplicații mai fiabile și mai eficiente. Această decizie confirmă angajamentul nostru de a rămâne în fruntea inovației și de a furniza soluții de ultimă generație în domeniul IT. Cu avantajele pe care le aduce Docker, precum izolarea eficientă a aplicațiilor, portabilitatea și gestionarea simplificată a infrastructurii, ne consolidăm poziția pe piață și îmbunătățim serviciile oferite clienților.

În următorul număr al newsletter-ului nostru, vom scrie despre interfața K8s pe care am instalat-o recent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *